
یک گزارش شهر آرارانیوس ؛ گزارش ها حاکی از مشاهده دود غلیظ در رنگ های نارنجی و تیره است که باعث گمانه زنی ها در مورد نوع فاجعه می شود. کارشناسان معتقدند که رنگ دود می تواند شواهد مهمی را برای مواد شیمیایی شرکت کننده در انفجار و پیامدهای محیطی آن فراهم کند.
انفجار وحشتناک امروز در بندر شهید رجای در بندر عباس ، که باعث آسیب گسترده و صدها نفر شده است ، نه تنها به دلیل شدت و ابر دود ذاتی بلکه با رنگ دود خاص در نظر گرفته می شود.
سیگار کشیدن
رنگ دود در انفجارها نتیجه گروهی از مواد سوزاننده ، دمای احتراق و شرایط محیطی است. به گفته کارشناسان شیمی و فیزیک ، انفجار:
دود سیاه معمولاً نتیجه احتراق ناقص مواد کربن مانند محصولات پلاستیکی ، لاستیک یا پتروشیمی است که به دلیل کمبود اکسیژن دوده زیادی تولید می کنند.
دود خاکستری سفید یا روشن نشانگر احتراق کامل تر یا وجود مواد معدنی و بخار آب است.
دود نارنجی یا قرمز اغلب نشان دهنده ترکیب اکسیدهای نیتروژن (نیتروژن) با انفجار مواد مانند نیترات مانند نیترات آمونیوم است.
دود زرد یا سبز همچنین می تواند نشانه ای از ترکیبات کلر یا گوگرد باشد که هر دو برای سلامتی و محیط خطرناک هستند.
در انفجار بندر شهید رجای ، تصاویر و گزارش های اولیه به دود نارنجی تیره اشاره دارد.
این ویژگی ها ادعایی را با انفجار بندر بیروت در سال ناشی از نیترات آمونیوم ایجاد کرده است و برخی از کاربران رسانه های اجتماعی چنین ادعایی را منتشر کرده اند.
با این حال ، مقامات ، از جمله مدیر روابط عمومی در Bonagster و Voice of America ، شایعات مربوط به حضور نیترات آمونیاک یا نیترات آمونیوم را رد کردند. گمرک ایران اعلام کرد که این انفجار در منطقه کانتینر اتفاق افتاده است و ممکن است با انبار کالاهای خطرناک یا مواد شیمیایی مرتبط باشد ، اما نوع مواد ریز هنوز مشخص نشده است.
چرا رنگ بندر عباس نارنجی بود؟
رنگ نارنجی دود ، که در برخی از تصاویر انفجار ظاهر می شود ، می تواند حاکی از وجود مواد تشکیل دهنده نیتروژن یا مواد صنعتی مانند رنگ و رزین باشد. نیترات آمونیوم ، ماده ای که دود نارنجی را در انفجار بیروت ایجاد می کند ، به دلیل تشکیل اکسیدهای نیتروژن در دماهای بالا توسط این رنگ ایجاد می شود.
با این حال ، دود تیره و ضخیم نیز امکان سوزاندن پلاستیک ، محصولات پتروشیمی یا سایر مواد ارسال شده در ظروف را افزایش می دهد. دود تاریک می تواند نتیجه احتراق ناقص در محیط اکسیژن باشد که در آتش سوزی های صنعتی شایع است.
منبع: اخبار آنلاین
Leave a Reply
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.